Pròxims, nova proposta de festival | Marrameu Música


Pròxims, nova proposta de festival | Marrameu Música.

Tot moviment, tendència o realitat mínimament aglutinadora té les seves conseqüències mercantils. Qualsevol capacitat per treure un rèdit és indispensablement aprofitada pel mercat per generar negoci. Independentment de les bondats o maldats d’aquest fet, que segurament dependran de múltiples factors, aquest fenomen el veiem repetir-se d’un temps ençà amb l’eclosió de la música independent catalana. Més enllà de realitats idiomàtiques, les bandes de casa nostra viuen un moment dolç i, lògicament, el mercat musical intenta explotar-lo.

Aquesta deu ser la principal raó per la qual enguany veiem el naixement d’un nou festival, el Pròxims, que es celebrarà al Poble Espanyol de Barcelona el proper 21 de juliol.

Després del fracàs d’altres invents com l’Escena BCN el Sant Jordi de 2010, aquesta nova proposta pretén oferir un tastet del bo i millor de l’escena pàtria. Aquest cop, però, millorant el concepte. Menys artistes, un patró qualitatiu més homogeni i menys quantitatiu, un millor marc i unes dates propícies. Així, els grups confirmats, per una sola nit de concerts, són Mishima, Standstill, Mujeres, Anímic i El Petit de Cal Eril. Cinc formacions amb cert matalàs en forma de bagatge, excepte els dos primers noms, que són el pal de paller d’aquesta escena que encara planteja dubtes si pot ser considerada com a tal.

Tot plegat amb un preu molt raonable de 15 euros (venda anticipada) i una bona presentació que poden esdevenir plat de bon gust pel públic. El polinomi música, estiu, Poble Espanyol i Estrella Damm fa temps que funciona a Barcelona. Per tant suposem una bona rebuda per aquest esdeveniment. Caldrà veure, però, si té projecció en el temps i no s’acaba esgotant i avorrint la demanda amb tanta oferta.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s