El Guincho-Pop negro | Marrameu Música


El Guincho-Pop negro | Marrameu Música.

El Guincho, artista canari fincat a Barcelona, és un dels músics amb caràcter propi dins la tant esmentada escena barcelonina. La seva música d’ànima pop i estructura electronitzada és un bon pantone de coloritats musicals, i de gaudi pels que es gusten de rastrejar allò que escolten.

Després que al 2007 publiqués Alegranza, un disc realitzat exclusivament a base de “samplers” d’altres cançons, aquest passat 2010 El Guincho va llançar el seu “Pop negro”. Es tracta d’un disc on ell mateix realitza totes les bases instrumentals, i evoluciona cap a unes peces més marcades pel pop, i per la immediatesa. Per realitzar-lo, l’artista canari va excavar per un grapat de referències dels 70′s, 80′s i 90′s per extreure’n les essències del que seria el seu segon treball. En aquest trobem de nou l’esperit del Guincho, d’un tropicalisme sofisticat que no fa més que seguir perfilant el seu propi estil, llaurat a base de treball i de girar arreu presentant la seva proposta. El seu primer senzill ha estat “Bombay”, cançó amb videoclip propi, i de gran recomanació per a la vista i els ulls.
Com a curiositat, podem trobar al seu web, una llista on ens presenta algunes de les referències que ha escanejat per parir el seu “Pop negro”. Resulta una interessant tasca escoltar-la i intentar jugar a les set diferències entre les bases del seu disc i les de les seves influències. El llistat d’Spotify el podeu escoltar aquí.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s