Fikasound, la militància. | Marrameu Música


Fikasound, la militància. | Marrameu Música.

La militància musical és una d’aquelles activitats que no poden més que despertar respecte per hom. La dedicació, passió, difusió i propagació de música feta per i des de la intel·ligència mereix  l’aprovació interior i aclamació exterior d’aquell qui és espectador. La militància com a gest d’amor i d’entrega. Respecte.

Fikasound resulta un bon exemple d’aquest exercici mereixedor de respecte en abundància. Ells mateixos es defineixen com una associació cultural i promotora musical especialitzada en grups escandinaus independents. Des de 2005 un grup d’entusiastes decideixen agrupar-se per donar a conèixer les joies de la fàbrica d’orfebreria musical instal·lada al nord d’Europa, que no deixa de donar artistes de talla enorme des de fa més de tres dècades. Més enllà de tòtems del pop escandinau com Björk, The Cardigans, Kent o tants d’altres, les capes més fredes del vell continent capitalitzen un grapat d’interessants propostes del mapa sonor d’arreu. I Fikasound s’entrega des de fa més de cinc anys a l’exercici de donar-les-hi veu i amplificar-les a casa nostra.

Han participat en l’organització de diversos festivals i certàmens de petit format per portar-nos bandes independents, del nord cap al sud. Han anat teixint una llista de fillols musicals d’una qualitat notable. Tot plegat sense una línia d’estil homogènia, pel que fa a l’etiquetatge, sinó prenent la punció geogràfica i la capacitat creativa com a fils conductors de la proposta. L’abecedari propi abraça des de grups del mític segell Labrador (Irene, Club 8, Suburban Kids with Biblical Names) fins a propostes menys institucionalitzades com Lacrosse, Bye bye bicycle o les adorables Audrey.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s