Ix!- Avuí sí (i demà també) | Marrameu Música


Ix!- Avuí sí (i demà també) | Marrameu Música.

A vegades, potser fins i tot sovint, la música d’una banda ens agrada pel que sona en present, i sobretot, pel que fa pinta que sonarà en el futur. Quan el treball que es té entre les oïdes s’acomoda amb certa facilitat gràcies a la sensació que allò és un producte en creixement.

Precisament això és el que aterra al pensament quan escoltes als catalans Ix! Amb poc més de tres anys amb presència escènica i dos llarga duració sota el braç, aquesta banda de Cadaqués sembla apuntalar-se un futur prolífic. El seu primer disc, ‘Autòmat infinit’, apareix al 2008 donant un nou to al pop independent cantat en llengua vernacla. Onze peces d’un pop eminentment sincer i sense excessives pretensions grandiloqüents. Melodies precises i força immediates posades al servei d’una proposta efectiva, aconseguint de la senzillesa un do; allò tan fàcil de pensar i complex d’executar.

Dos anys després, el passat 2010, presenten ‘L’ingenu és lliure’, un pas més en el desgranament de la seva proposta. Aquest cop editant-se ells mateixos, Ix! fan un pas més i aconsegueixen dotar de més matisos, de més capes, de més gruix el seu so. Ensenyant la poteta a la electrònica, reduint la cocció de la seva sonoritat per fer-la un pèl més crua, menys previsible al mastegar. Cançons com ‘Baf’ en són una bona mostra. Però són peces com ‘No estiguis trista’ o ‘Avui sí’ el decàleg perfecte per entendre aquest grup. Una proposta de pop que va creixent en presència, que aconsegueix sonar bé amb immediatesa. Ingredients, melodies i boniques i treballades línies de guitarra que porten a intuir un esdevenir on el so d’Ix! anirà madurant cap a una eclosió encara més magnànima.

Només afegir que aquells qui vulguin gaudir del seu directe, del qual se’n senten nombrosos adjectius en positiu, el proper dissabte 29 de gener tocaran a la [2] de l’Apolo de Barcelona.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s