The New Raemon- Libre asociación | Marrameu Música


The New Raemon- Libre asociación | Marrameu Música.+

Ser fan de The New Raemon té alguns avantatges. Un d’ells és que no cal esperar gaire per escoltar material nou del cantautor indie referencial a casa nostra. Després de dos LP’s, dos EP’s i un recull calaix de sastre, Ramon Rodríguez ha presentat recentment el seu tercer llarga duració, titulat “Libre asociación”.

Abans de veure la llum aquest treball, el propi cantant ja avisava d’alguns canvis en el que s’havia pogut veure fins ara. I després d’escoltar els primers acords de “Lo bello y lo bestia”, els avisos es materialitzen. Les noves cançons de The New Raemon porten un 30% menys d’edulcorant. També força més vitamina C, que té un gust un pèl àcid però ajuda a enfortir el cos i prevenir de les febleses. Les modificacions potser no afecten tant al contingut com al continent. Les formes s’amplifiquen, s’engreixen. La majestuosa producció de Ricky Falkner, un cop més, sembla augmentar l’espai que ocupen les melodies. Els ingredients són més proteínics, ens aporten molt més. A ‘Consciente hiperconsciente’, Rodríguez ens parla de “predecir el pasado para no defraudar”. Doncs aquí ho tenim. Una encertada evolució sonora. El resultat ens arriba més fosc, més introspectiu, més visceral. Però alhora el fa créixer en credibilitat i consistència.

Seguint pentinant les deu pistes d’aquest àlbum continuem trobant més bones mostres del geni Rodríguez. ‘La vida regalada’ o ‘Llenos de gracia’ se’ns presenten com peces d’orfebreria amplificada, de línies hipnotitzants de guitarra i d’aquells ritmes pausats que es compassen als propis batecs que hom sent al pit. I és que les successives escoltes d’aquest treball ens ajuden a aclimatar-nos al nou escenari plantejat per The New Raemon. Lloança a la paciència entusiasta del qui accepta els matisos.

Sense ni molt menys menystenir els anteriors treballs, ‘Libre asociación’ esdevé, sense dubte, un pas endavant i una lògica tendència a l’evolució que no podem més que aplaudir. Un disc molt recomanable per a iniciats o pels qui són capaços de cantar de la primera a la última totes les seves lletres a un concert. Perquè The New Raemon està esdevenint un clàssic de l’escena amb molt pocs anys de recorregut en solitari. Ja ho deia l’escriptora Llúcia Ramis en unes sàvies paraules: “Barcelona és una ciutat on tothom se sent infeliç i molt sol. La gent escolta The New Raemon els dissabtes al matí, amb les seves enormes ressaques, després d’haver sortit per la nit sense haver trobat un nou amor”.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s