Regals de Nadal en forma de pop català | Marrameu Música


Regals de Nadal en forma de pop català | Marrameu Música.

El calendari mana i les targetes de crèdit fan el seu agost a finals de desembre. Toca gastar per celebrar i la música, malgrat tot, segueix sent una bona excusa. Per aquest motiu, i coincidint amb les dates nadalenques, és un bon moment per parar l’ull a dos recopilatoris que ara treuen el cap. Són dues compilacions diferenciades però realitzades amb bona mà i amb un màxim comú divisor, el pop català.

Primerament, el segell Discmedi edita, sota el treballat títol de ‘El millor pop en català de 2011’, una compilació del que consideren ha estat el bo i millor de la producció autòctona enguany. El seu criteri abraça música cantada en català, no només treballs produïts al nostre país. El compacte recull els pesos pesants de l’escena com Antònia Font, Mishima, Manel o Els Amics de les Arts, combinant-ho amb peces de bandes menys superficials, però justament no menys interessants, com Illa Carolina, Oliva Trencada, Bedroom o Litoral. Així doncs, una selecció massa evident i previsible en la seva gran majoria, però que ens servirà per conèixer el pols dels grups de llengua vernacla.

D’altra banda, una molt bona proposta és el recopilatori que el presentador d’Icat FM, Albert Puig, publica per segon any: ‘Delicatessen 2’ (Música Global, 2011). Puig rastreja tota melodia radiada durant aquest any al seu programa emès cada vespre, per destriar-ne el que considera millor i més representatiu dels darrers 365 dies. La selecció no es limita a artistes d’aquí, tot i que aquests conformen l’eix vertebrador de la compilació. Així es succeeixen noms com els de Band of Horses, Standstill, Refree, Little Wings o Mazoni. Amb tot, una selecció molt personal però a la que s’agraeix el component subjectiu. Els artistes triats denoten que Albert Puig coneix el mercat i sap remenar i disposar d’una forma coherent, sempre amb decoració personal, però amb un agraït punt de vista que escapa del més mercantilment previsible.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s